Zijwand Type A
550,00

Zijwand Type A

#
#
#
#
€ 550,00
Op voorraad

Bestel maatwerk

Payment Logo Thuiswinkel Waarborg

Komt er veel wind via de zijkant van de overkapping of wil je graag de zijkant dichten vanwege laagstaande zon of een andere reden? Dit kan heel makkelijk. Ondanks het afsluiten van één of beide kanten hoeft het zonlicht niet te verdwijnen. Er zijn verschillende opties waarbij er minder of juist veel zonlicht toegelaten wordt.

De verticale zijwand is voorzien van polycarbonaat platen in de variant die je zelf kunt kiezen. Daarnaast is de kleur van het profiel in Antraciet of Crèmewit. De hoeveelheid platen is afhankelijk van de breedte van de zijwand.

Kleur
Crèmewit of Antraciet
Kleuren (platen)
Helder, Opaal en Ultra helder
Polycarbonaat plaat breedte (cm)
98
Polycarbonaat plaat lengte
3 meter
Bezorging
Vrachtwagen
Levertijd
1-2 weken
Garantie
1 jaar

Voor het opmeten van een zijwand hoef je maar één maat op te meten en met een andere maat rekening te houden.

  1. Langs de muur kan een zijwand nooit hoger zijn dan drie meter, belangrijk om rekening mee te houden.
  2. De afmeting van de uitval van de overkapping is van belang. Dit is de afstand van de muur tot aan de binnenkant van de paal.
Algemene waarschuwing

Je bent zelf verantwoordelijk voor het juist meten, de meetinstructies zijn een hulpmiddel om tot de juiste afmetingen te komen.

Het ontvangen of opgehaalde pakket van de spie bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. 4x F-profiel (afmetingen afhankelijk van de bestelde afmeting).
  2. 2 of 3 x H-profiel (afhankelijk van de bestelde afmeting).
  3. 3 of 4 Polycarbonaat (afhankelijk van de bestelde afmeting).
  4. 1x setje korte RVS zelftappende schroeven.
Stap 1:

Meet de vier benodigde maten op. Het juist meten is erg belangrijk, nadat de spie in zijn geheel gemonteerd is wordt deze pas aan de overkapping bevestigd.

Maat 1: Meet de bovenkant van de zijwand, van de muur tot aan de staander. Meet dit via de onderzijde van de zijligger.

Maat 2: Meet de lengte van de grond tot aan de onderkant van het muurprofiel/zijligger aan de muurzijde.

Maat 3: Meet de lengte aan de kant van de staander, van de grond tot aan de zijligger.

Maat 4: Meet de afstand van de muur tot aan de staander. Meet deze afstand waterpas.

Let er bij het meten op dat de verbinding van maat 2 en 3 perfect aansluit in verstek (45°) op maat 4. De lengte van maat 2 en 3 moeten dus de juiste verhouding hebben tot elkaar, anders krijg je maat 4 niet waterpas. Voorkom een meetfout en een niet goed aansluitende zijwand. Neem dus alle tijd om alles juist te meten.

Stap 2:

Bepaal hoe je de F-profielen wilt hebben. De onderkant van de richel van het F-profiel kan naar binnen of naar buiten. Het advies is de richel aan de buitenkant te houden voor een strak geheel aan de binnenkant.

Maat 1: De graden voor beide kanten van maat 1 zijn afhankelijk van de hellingshoek van de overkapping.

Maat 2: De onderkant van maat 3 zaag je op 45° voor het juiste verstel met maat 4, de bovenkant wordt bepaald door de helingshoek van de overkapping.

Maat 3: De onderkant van maat 3 zaag je op 45° voor het juiste verstel met maat 4, de bovenkant wordt bepaald door de helingshoek van de overkapping.

Maat 4: Beide kanten van de ligger van maat 4 dienen in een 45° verstek gezaagd te worden.

Stap 3:

Nu de buitenste profielen op maat en verstek zijn gezaagd, is het tijd om de polycarbonaat plaat op maat te zagen. Let op: de polycarbonaat plaat valt minimaal 25 mm in de F-profielen. Blaas de kamers van de polycarbonaat plaat goed schoon en gebruik eventueel de stofzuiger.

Plaats de eerste polycarbonaat plaat in de F-profielen. Meet nu de afstand voor het H-profiel dat tussen de polycarbonaat platen komt. Zorg voor het juist meten en let op dat je de bovenkant schuin zaagt voor de juiste aansluiting.

Doe dit ook met de overige polycarbonaat platen en H-profielen tot de zijwand af is.

Afhankelijk van de afmeting is het mogelijk dat een polycarbonaat plaat in de lengte ingekort moet worden, let op: de plaat valt 2,5 cm in het F-profiel.

Stap 4:

Als de zijwand volledig in elkaar zit, kunnen de naden eventueel afgekit worden voor een solide en waterdicht geheel.

Stap 5:

De zijwand is nu af en klaar om te monteren aan de overkapping. Schroef de spie met de bijgeleverde RVS zelftappende schroeven in de schroefgoot aan de bovenligger en de staander.

Voorboren is noodzakelijk, gebruik hier een 3 mm metaalboor voor. Begin minimaal 5 cm uit de kant en boor vervolgens op circa elke 50 cm.

Voor het vastzetten aan de muur kan je M6 of M8 slagpluggen gebruiken.