Spie
225,00

Spie

#
#
#
#
€ 225,00
Op voorraad

Bestel maatwerk

Payment Logo Thuiswinkel Waarborg

Heb je al een overkapping staan van OverkappingPlaza of een ander merk en wil je graag een spie? Geen probleem! De spie is altijd na te bestellen bij ons en past op ieder merk overkapping! De spie zorgt voor wat meer bescherming tegen wind en regen. Heb je een schutting naast de overkapping staan en wil je dit wat meer afsluiten dan is de spie ideaal.

Natuurlijk kan je zelf onder de spie ook een schutting bouwen om zo de zijkant af te dichten. De Spie is in Antraciet en Crèmewit leverbaar en ieder kan voorzien worden van polycarbonaat platen in de type Helder, Opaal en Ultra helder!

Frame
Crème wit of Antraciet
Kleuren
Kleuren (platen)
Standaardhoogte muur (cm)
98 maximaal
Standaardbreedte
Als uitval terrasoverkapping tot maximaal 4 meter
Bezorging
Vrachtwagen
Levertijd
1-2 weken
Garantie
-

De uitval van de overkapping is het de belangrijkste om te weten voor het bestellen van een spie. Dit is de afstand van de muur tot aan de binnenkant van de staander. De overige maten zijn voor het bestellen van een spie niet noodzakelijk.

Algemene waarschuwing

Je bent zelf verantwoordelijk voor het juist meten, de meetinstructies zijn een hulpmiddel om tot de juiste afmetingen te komen.

Het ontvangen of opgehaalde pakket van de spie bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. 2x F-profiel 4200 mm.
  2. 1x F-profiel 2000 mm.
  3. 1x Polycarbonaat plaat, type afhankelijk van de keuzen bij bestelling.
  4. 1x setje korte RVS zelf tappende schroeven.
Stap 1:

Meet de vier benodigde maten op. Het juist meten is erg belangrijk, nadat de spie in zijn geheel gemonteerd is wordt deze pas aan de overkapping bevestigd.

Maat 1: Meet de bovenkant van de spie, van de muur tot aan de staander. Meet dit via de onderzijde van de zijligger.

Maat 2: Bepaal de gewenste hoogte voor de spie aan de muurzijde. Let op dat dit nooit breder kan zijn dan de 98 centimeter brede polycarbonaat plaat.

Maat 3: Bepaal de hoogte die de spie krijgt aan de kant van de staander.

Maat 4: Meet de afstand van de muur tot aan de staander. Meet deze afstand waterpas.

Let er bij het meten op dat de verbinding van maat 2 en 3 perfect aansluiten in verstek (45°) op maat 4. De lengte van maat 2 en 3 moeten dus de juiste verhouding hebben tot elkaar, anders krijg je maat 4 nooit waterpas. Voorkom een meetfout en een niet goed aansluitende spie. Neem dus alle tijd om alles juist te meten.

Stap 2:

Bepaal hoe je de F-profielen wilt hebben. De onderkant van de richel van het F-profiel kan naar binnen of naar buiten. Het advies is de richel aan de buitenkant te houden voor een strak geheel aan de binnenkant.

Maat 1: De graden voor beide kanten van maat 1 zijn afhankelijk van de hellingshoek van de overkapping.

Maat 2: De onderkant van maat 3 zaag je op 45° voor de juiste verstel met maat 4, de bovenkant word bepaald door de helingshoek van de overkapping.

Maat 3: De onderkant van maat 3 wordt gezaagd op 45° voor de juiste verstel met maat 4, de bovenkant wordt bepaald door de helingshoek van de overkapping.

Maat 4: Beide kanten van de ligger van maat 4 dienen in een 45°, verstek gezaagd te worden.

Zaag maat 1 en 4 ieder uit een F-profiel van 4200 mm en uit de F-profiel van 2000 mm haal je zowel maat 2 als 3

Stap 3:

Nu de profielen op maat en verstek zijn gezaagd, is het tijd om de polycarbonaat plaat op maat te zagen. Houd er rekening mee dat de polycarbonaat plaat minimaal 25 mm in de F-profielen valt. Blaas de kamers van de polycarbonaat plaat goed schoon en gebruik eventueel de stofzuiger.

Stap 4:

Plaats de F-profielen om de polycarbonaat plaat heen en gebruik eventueel kit voor een perfecte afdichting.

Stap 5:

De spie is nu af en kan je monteren aan de overkapping. Schroef de spie met de bijgeleverde RVS zelftappende schroeven in de schroefgoot aan de bovenligger en de staander.

Voorboren is noodzakelijk, gebruik hiervoor een 3 mm metaalboor. Begin minimaal 5 cm uit de kant en boor vervolgens op circa elke 50 cm.

Voor het vastzetten aan de muur kan je M6 of M8 slagpluggen gebruiken.

Algemene waarschuwing

De montageinstructies zijn ter instructie om te zien of je zelf de montage kan uitvoeren of iemand zou willen inhuren. Lees altijd de bijgeleverde instructies, deze zijn hetzelfde. Montage veranderingen zijn direct verwerkt in de meegeleverde producten en mogelijk pas later op de website bijgewerkt.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het juist meten, zagen, boren en monteren van het product.