Product informatie

OverkappingPlaza biedt een ruim assortiment overkappingen, geheel naar smaak samen te stellen. De kleur is het eerste wat je opvalt, daarna de stijl of misschien wel het dak. Welke overkapping past er het best bij je? Onderstaand vind je informatie over de verschillende variatiemogelijkheden.

Bij OverkappingPlaza zijn twee verschillende overkappingen verkrijgbaar: de Budget overkapping en de Premium overkapping. De Budget overkapping is verkrijgbaar in de moderne stijl, met vierkante staanders en een strakke ronde dakgoot.

Stijl is persoonlijk, dat begrijpen wij. Daarom heeft de Premium overkapping naast de moderne stijl ook de klassieke stijl. Deze stijl is herkenbaar aan de half ronde staanders en een klassieke dakgoot. De samenstelling is volledig vrij, de moderne ronde dakgoot kan samen met de half ronde staanders en de klassieke dakgoot staat geweldig bij de vierkante staanders.

Smaak en stijl, daar gaat het om wanneer u de juiste overkapping samenstelt die volledig bij u past. OverkappingPlaza helpt je daar graag bij en heeft alvast de twee meest populaire kleuren voor je geselecteerd, Crème Wit lak/glad en Antraciet structuur. Voor een goede verfcoating die tegen een stootje kan is gekozen voor een zeer dikke laag van maar liefst 90 µm die veel al 30 µm dikker is dan doorgaans gebruikt wordt voor overkappingen.

Welke kleur past het best bij het huis: Crème Wit of Antraciet?

Waarschijnlijk heb je al een keuze gemaakt over de stijl en kleur die helemaal bij je past. Dan volgt een lastige keuze, want wat voor dak past bij je?

Alle polycarbonaat platen zijn 16 mm dik en 98 cm breed, alleen de lengte verschilt en is afhankelijk van de diepte/uitval van de overkapping en worden van tevoren op maat geleverd.

Helder polycarbonaat is één van de twee standaard opties waar elke overkapping mee geleverd wordt, mits de keuzen op een ander type dak valt. De heldere polycarbonaat platen zijn voorzien van een uv-beschermende laag aan één zijde.

Opaal polycarbonaat is de tweede standaard optie waar elke overkapping mee geleverd word, mits de keuzen op een ander type dak valt. De opaal polycarbonaat platen zijn voorzien van een uv-beschermende laag aan één zijde.

De ultra heldere laat nog meer licht door dan welke andere polycarbonaat dak dan ook. Het is dan op glas na de meest licht doorlatende optie die mogelijk is voor de overkapping. Ook is de ultra heldere versie voorzien van een extra uv werende laag ten opzichte van de regulaire heldere polycarbonaat plaat.

De IR warmte werende polycarbonaat platen zien er hetzelfde uit als de normalen opaal platen. het verschil zit in de hoeveelheid warmte dat de platen doorlaten. De IR warmte werende platen zijn voorzien van een extra reflecterende laag om de warmte zo veel mogelijk te verminderen, waardoor het onder de overkapping aangenaam koel blijft op de warmere dagen.

Een glazen dak is toch wel de meest luxe variant, de uitstraling van glas is ongeëvenaard met polycarbonaat. Het glas dat gebruikt wordt voor het dak in de overkapping is gemaakt van 4.4.2. veiligheidsglas. Dit glas bestaat uit twee glasplaten van ieder 4 mm dik en twee lagen PVB folie. Veiligheidsglas valt niet zomaar uiteen, dankzij de PBV folie blijft het glas bijeen waardoor er geen glasscherven ontstaan.

Geen huis is hetzelfde en daarom leveren wij onze overkappingen in verschillende maten. Voor een overkapping zijn er drie variabelen: de breedte, de diepte en de hoogte.

Bij OverkappingPlaza zijn twee varianten in meerdere maten leverbaar. De breedtes van de Budget overkapping zijn 4,035 meter, 5,035 meter en 6,035 meter. Vanaf het midden van de buitenligger naar de andere buitenligger is de overkapping precies 4 meter, 5 meter of 6 meter. De laatste 3,5 centimeter wordt gedeeld aan beide kanten voor de liggers.

Uiteraard zijn bredere overkappingen mogelijk, als gekoppelde overkapping. Als je een overkapping van 7 meter wilt, zijn dit twee 4 meter overkappingen waarvan één wordt ingekort waarna de koppelstukken aan elkaar verbonden worden. Een 9 meter overkapping bestaat dus uit één van 4 meter en één van 5 meter.

OverkappingPlaza kan altijd de breedte van de overkapping inkorten, om zo de perfecte afmeting te krijgen die past bij jouw terras. Deze optie kan je selecteren tijdens het configureren en bestellen van je persoonlijke overkapping.

De diepte van alle overkappingen zijn standaard 2500, 3000, 3500 en 4000mm, gemeten vanaf de muur tot de binnenkant van de staander. Bij de bruto diepte komt dan nog de dikte van de staander, 65 of 110 mm en een stukje van de gootsierlijst.

De diepte is aan te passen naar wens, het vereist wel wat werk om alle liggers op de juiste graden in te korten en ook de polycarbonaat of het glas op maat te maken. OverkappingPlaza past de diepte van de overkappingen niet aan. Als je graag een zeer specifieke diepte wilt, adviseren we je een monteur in te huren.

De hoogte van van de overkapping wordt gemeten van de grond tot de onderkant van de goot. OverkappingPlaza adviseert de hoogte te houden op 2,10 meter, 2,20 meter of 2,30 meter. Met deze hoogtes kan de staander samen met de geadviseerde betonpoeren goed worden ingegraven. Gezien de lengte van de staanders is het ook mogelijk om hoger te gaan, tot aan 2,5 meter. Echter kunnen de betonpoeren bij deze hoogte niet goed worden ingegraven.

Bij de Premium overkapping bieden de geadviseerde hoogtes de optie om voor glazen schuifwanden te kiezen. De staanders zijn het enige onderdeel van de gehele overkapping die je zelf op maat dient te maken.

Het benodigd aantal staanders is sterk afhankelijk van de breedte van de overkapping. Een overkapping van maximaal 4 meter breed heeft slechts twee staanders nodig. Voor een overkapping breder dan 4 meter en maximaal 8 meter breed is een derde staander nodig. Samengevat: na elke 4 meter is een extra staander nodig.

Het is altijd mogelijk om meer staanders te gebruiken dan er minimaal nodig zijn. Als je een tuinpad aan het terras hebt waar een staander deels of volledig kan staan, kan er aan weerskanten van het tuinpad een staander geplaatst worden. Zolang de maximale overspanningsbreedte tussen twee palen maar niet groter is dan 4 meter.

Standaard is ook maar zo gewoon. Voor hen die net even wat meer willen zijn er verschillende opties om de overkapping uit te bereiden. Bij OverkappingPlaza biedt de mogelijkheid om het nog luxer te maken.

Lente, zomer, herfst of winter; de zon die komt en gaat. Vooral in de tijd dat de zon niet zo fel is komt goede verlichting onder de overkapping goed van pas. De LED verlichting van OverkappingPlaza is beschikbaar per 3, 6, 9 en 12 stuks. Hierdoor kies je voor de optimale lichtverdeling die bij jou past. De LED verlichting van OverkappingPlaza is dimbaar en werkt op afstandsbediening.

Staat er naast de overkapping een schutting, muur of garage en wil je het gat opvullen of glazen schuifwanden plaatsen aan de zijkant? Dan is een spie precies wat je nodig hebt. De spie blokkeert aan de zijkant zo ook de laagstaande zon, regen en wind voor nog meer comfort. Alle spieën zijn gemaakt van hetzelfde aluminium als de overkappingen en zijn daarom ook in dezelfde kleuren beschikbaar, namelijk lak Crème Wit en structuur Antraciet. Voor het raam kan er gekozen worden uit helder, ultra helder of opaal polycarbonaat.

Je kunt een spie direct bestellen tijdens het bestellen van de overkapping, het is ook mogelijk om deze als uitbreiding na te bestellen.

Wil je de zijkant volledig dichten maar geen glazen schuifdeuren? En toch zoveel mogelijk licht de overkapping binnen laten komen vanaf de zijkant? De oplossing is een volledige zijwand met helder, ultra helder of opaal polycarbonaat platen in een aluminium frame. Deze zijn in dezelfde kleuren beschikbaar als de overkappingen; Crème Wit en Antraciet. Met een zijwand ben je aan de zijkant volledig beschermd tegen regen en wind, waardoor de temperatuur onder de overkapping langer aangenaam blijft.

Naast een zijwand die volledig bestaat uit polycarbonaat platen is er ook de optie om de zijwand deels te voorzien van aluminium schuttingdelen.

Een zijwand kan natuurlijk direct besteld worden tijdens het bestellen van de overkapping, maar is ook altijd als uitbreiding na te bestellen.

Een vaste glazen zijwand is ook altijd een optie, deze is zeer strak en luxe in zijn uitstraling. De glazen zijwand is alleen verticaal verkrijgbaar.

Met een overkapping zit je al heerlijk in je tuin maar met de glazen schuifwanden kan je nog langer heerlijk buiten blijven en genieten van je terras bij slecht weer. De glazen schuifwanden zijn aan de voor- en zijkant te plaatsen. Voor het plaatsen aan de zijkant is het gebruik van een spie noodzakelijk.

Glazen schuifwanden zijn verkrijgbaar in de hoogtes: 2 meter, 2,1 meter, 2,2 meter, 2,3 meter, 2,4 meter en 2,5 meter. Met een kleine speling die 2 cm naar binnen kan vallen, de 2,1 meter glazen schuifwand is geschikt voor 2,08 tot 2,1 meter. Hierbij kan je kiezen uit 3, 4 of 5 profielen, waardoor er maximaal tien panelen op een rij kunnen. De glazen schuifwanden zijn ook in drie breedtes 64 cm, 82 cm en 98 cm verkrijgbaar.

Glazen schuifwanden kunnen voorzien worden van handgrepen, welke zeer eenvoudig op het paneel te plakken zijn. Voor nog meer gemak koppel je de wanden aan elkaar met de glazen schuifwand meenemers. De panelen zullen elkaar dan makkelijk volgen en door de variabel in te stellen meenemers kan de overlapping van ieder paneel individueel bepaald worden.

De glazen schuifwanden hebben een speling van maximaal 2 cm. Een glazen schuifwand van 200 cm kan gebruikt worden voor een doorloophoogte van 198 tot 200 cm. Voor grotere verschillen adviseren wij om je terras aan te passen, verlaag of verhoog je het terras onder de goot van de overkapping enkele centimeters.

De aluminium schuttingdelen worden gebruikt bij het maken van een zijwand waar ze deels de polycarbonaat platen vervangen voor een dichte en toch licht doorlatende zijwand. Ook worden de aluminium schuttingdelen gebruikt voor het maken van aluminium windbrekers of schuttingen.

Maak je de keuze om je overkapping te plaatsen als een tuinoverkapping, dan zijn de aluminium schuttingdelen zeer geschikt voor het dichtmaken van de achterwand.

Let er wel op dat als je een schuttingdeel zelf wilt maken je U-profielen bij moet bestellen om een volledige schutting te maken. Voor een strakke afwerking is er een afwerkkliklijst beschikbaar die boven op de aluminium schutting bevestigd wordt.

De aluminium schuttingdelen, U-profielen en afwerkkliklijst voor op de schutting zijn alleen in het antraciet leverbaar.

Iedereen waardeert privacy en soms wil je daar graag gebruik van maken. Dit kan bijvoorbeeld door het dichtmaken van de veranda met aluminium delen of glaswanden. Een andere prachtige oplossing is het plaatsen van screens. Je doet ze dicht wanneer je privacy wilt en opent ze wanneer je de zon wilt toelaten.

De screens worden op maat gemaakt en zijn van Nederlands fabricaat. De screens zijn windvast en bezitten een borstel aan de onderkant, wat zorgt voor een goede afsluiting en werkt meteen insectwerend.

Een zonwering geeft een luxe uitstraling en blokkeert de zon zoals verwacht wordt van een normaal zonnescherm. Zoals de naam al doet vermoeden is de zonwering volledig elektrisch, via een schakelaar of afstandsbediening die je zelf kunt kiezen.

Het aluminium frame van de zonwering word in drie kleuren geleverd; Wit, Room Wit en Antraciet. Het doek is in verschillende kleuren en motieven beschikbaar.

Geniet nog eerder in het voorjaar en langer in het najaar onder je overkapping met een terrasverwarmer. De terrasverwarmer verwarmt jouw terras tot een aangename temperatuur, waardoor je eerder en langer kunt genieten.

De heatstrip is een terrasverwamer met een maximaal vermogen van 2400W, 10,8A. Door het gebruik van een aluminium behuizing met een zwart verwarmingselement geeft de heatstrip een strakke uitstraling. Door de infrarood verwarmt de heatstrip iedereen die op de meubels zit en de vloer. Omdat de heatstrip de lucht niet verwarmt heeft de wind hier geen enkele invloed op.

De heatstrip heeft de capaciteit om 24 m² te verwarmen en is aan de muur of het plafond te monteren.

OverkappingPlaza adviseert altijd de overkapping te bevestigen aan een zeer stevige en betrouwbare ondergrond, zoals een betonnen fundering of een vlonder. Hierbij maak je gebruik van de voetplaten waardoor de overkapping aan de betonnen fundering of vlonder gemonteerd kan worden.

Bezit u geen betonnen fundering of vlonder? Dan is het advies om altijd te kiezen voor betonpoeren. Een betonpoer is speciaal gemaakt om het gewicht van de overkapping op zich te nemen om de kans op verzakken te minimaliseren.